Titánium implantátum – Manapság már megannyi különböző implantátum hozzáférhető, így mindenki a számára legmegfelelőbbet választhatja. Hatalmas a választék mind méret, mind pedig forma tekintetében; van eltérés az árak és a minőség kérdésében is.

De mi az, amit mindenképp érdemes tudnunk, mielőtt az implantáció mellett döntünk? Eheti bejegyzésünk egy kis történelmi áttekintésből, és néhány fontos kérdés megválaszolásából áll.

Mióta alkalmaznak titánium implantátumokat a fogászatban?

Titánium csavarok

Titánium csavarok

Az első titánium implantátum 1965-ben, Gösta Larsson taxisofőr kapta, miután Per-Ingvar Brånemark svéd ortopédiaprofesszor rájött, hogy a titánium képes összeépülni az emberi csontszövettel.

A titánium a legideálisabb fém

A fogászati implantátumok alapanyaga minden esetben ötvözeten titánium, melynek felületén titán-oxidréteg keletkezik. A titán-oxid nem allergizál; azaz semmilyen immunreakciót nem vált ki (szervezetünk tehát nem küzd ellene, hanem az esetek többségében saját szöveteként kezeli). Nem kell tartanunk továbbá az implantációval összefüggésbe hozható daganatos megbetegedések kialakulásától sem. A titán oxid sem nyálban, sem egyéb testnedvben nem oldódik.

A titánium implantátum csavarok felülete

Titánium csavarok

Titánium csavarok

A titánium csavarok felülete érdesített, és beültetéskor (becsavaráskor) a csavar a lehető legtöbb természetes csontszövetet gyűjti össze, mely nagyban hozzájárul a csontszövettel való mielőbbi összeépüléshez.

Implantátumok fajtái

A múltban gyakran használtak ún egytagú implantátumot, mely sajátossága, hogy a korona egybe van öntve a műgyökérrel. Ennek hátránya azonban, hogy kevésbé igazítható a páciens egyéni igényeihez, hiszen a fej (korona) állása nem állítható. Manapság egyre többen használnak két részből álló implantátumokat, így mind a műgyökér, mind pedig a korona a páciens anatómiai tulajdonságaihoz igazodhat.

Klinikánkon

Klinikánk nemzetközi szinten élen jár az innovatív implantációs technológiák alkalmazásában. Vegye fel velünk a kapcsolatot, jöjjön el egy személyes konzultációra, ahol kiváló szakorvosaink pontosan felmérik állapotát, és ismertetik a lehetőségeit. Rendszerint fordulnak hozzánk olyan páciensek, akik esetében más rendelőben nem vállalták az implantációt. Az általunk alkalmazott Zygoma és All-On-4 implantátumoknak köszönhetően azonban általában nekünk van lehetőségünk az ő problémájukra is megoldást találni.

Titánium implantátum – Zygoma

A mosolyunk nagyon értékes számunkra, hogy ha a romlás vagy fogvesztés bekövetkezik, ez egy komoly csapást mérhet az önbizalmunkra, és kínossá teheti számunkra a mosolyunkat.

A hagyományos fogászati ​​implantátumok magában foglalják a fúrást közvetlenül a felső állcsontba, amelyhez gyakran szükség van egy csontoltási eljárásra a implantátum megfelelő elhelyezésének biztosítása érdekében.

Sajnos azok számára, akiknél a csontsúly súlyos a felső állkapocsban, az ilyen csontoltási technikák valószínűleg nem megfelelőek. A Zygoma implantátumok azonban alternatívát kínálnak. Ahelyett, hogy a felső állkapocscsontot implantátumhorgonyként használnák, a Zygoma implantátumok kihasználják a szomszédos egészséges arccsont (azaz a zigomatikus csont) előnyeit.

A hagyományos fogászati ​​implantátumoknál hosszabb méretű Zygoma implantátumokat úgy tervezték, hogy biztonságos alapot biztosítsanak olyan helyzetekben, ahol a hagyományos fogászati ​​implantátumoknak nem lehetséges.

Milyen előnyei vannak a Zygoma implantátumok használatának?

Amellett, hogy a súlyos csontvesztéses betegek számára életképes implantátumot biztosít, a Zygoma implantátumoknak számos előnye van a hagyományos fogászati ​​implantátumokkal szemben. Ezek tartalmazzák:

Azonnali funkció (más néven: „napi fogak”) – A Zygoma implantátumok „graft nélküli” eljárás, amely felgyorsítja a teljes élményt.

Ha csontoltásra van szükség, a betegeknek 12 hónapot kell várniuk a teljes gyógyulásig, mielőtt a helyreállítást el lehet helyezni. Ez nem szükséges a Zygoma implantátumoknál, mivel az ideiglenes helyreállítást és a zygoma csontimplantátumokat egy kezelés során el lehet helyezni.

Előnyök:

Gyorsabb gyógyulás – Mivel az általános folyamat rövidebb, a betegeknek kevesebb látogatásra van szükségük, mint amennyire a hagyományos implantátumkezeléseknél szükségük van. Ezen felül képesek gyorsabban visszatérni a munkájhoz és folytatni a szokásos rutinokat, mivel a gyógyulási idő lényegesen rövidebb.

Javított csontszilárdság – A Zygoma fogászati ​​implantátumok titánból készülnek, amely ösztönzi a környező csontot az új csontszerkezet kialakulására. Ez nem csak az implantátum rögzítésében segít, hanem a környező csontot is megerősíti.

Minimálisan invazív – Ellentétben a hagyományos implantátumtechnikákkal, amelyek invazív csontoltást igényelnek, a Zygoma implantátumok 3D-s letapogatást használnak a pontosság érdekében, és általában IV-es szedáció alatt készülnek.

Hogyan tovább?

A fogászati ​​implantátum műtététől függetlenül az alkalmazott módszert komolyan meg kell fontolni. Vegye fel a kapcsolatot velünk a konzultáció ütemezéséhez. Szakembereink felmérik a szája egészségi állapotát, és ajánlást tesznek az Ön számára legmegfelelőbb implantátumok típusáról.