A periodontitis nem más, mint a fogat támogató szövet gyulladása, azaz foggyökér hártya-gyulladás.

A peridontitis tünetei

Pácienseink gyakran panaszkodnak piros, enyhén duzzadt ínyre, illetve, hogy fogmosás, vagy fogselymezés alkalmával vérzik az ínyük. Az íny visszahúzódása következtében a fogak nagyobb felszíne válik fedetlenné (kilátszik), így hidegre, melegre, huzatra érzékenység is felléphet.

A peridontitis kezelése

A periodontitis szakszerű kezelését mielőbb célszerű megkezdeni! Amennyiben még nem tapasztalja a fenti tüneteket, fontos a gyulladás megelőzése. Ha viszont már küzd ezzel a problémával, abban az esetben meg kell állítani a folyamatot (visszafordítani sajnos lehetetlen), ehhez pedig minden esetben szakember segítségére van szükség.

A kezelés a fogkő- és az úgynevezett tasakokban rejlő baktériumok eltávolításával kezdődik, amit rendszeresen ismételni kell, hiszen a fogkőképződés sajnos állandó probléma. A kezelés elmulasztása akár a fogak elvesztéséhez is vezethet.

Mi a teendő, ha fogaink mozognak, esetleg kiesnek?

Periodontitis kezelése All-on-4 implantátummal

Periodontitis kezelése All-on-4 implantátummal

Az ínygyulladás következtében kialakuló foghiány nem egy esetben a komplett csontállomány romlásával jár. Ebben az esetben kiváló megoldás az All-on-4 implantáció. Az All-on-4 technológiával behelyezett műgyökerekre élethű híd kerül, mely egy speciális (gumiszerű) anyagból készült bázissal kapcsolódik az ínyhez, így tökéletes esztétikai eredményt biztosít, és eltakarja a periodontitis következtében visszahúzódott ínyt.