Mi az a fogászati implantátum?

fogászati implantátum egy titánból készült mesterséges foggyökér, mely teljes mértékben képes helyettesíteni az elvesztett fog gyökerét. A titán egy biokompatibilis anyag, ezért az emberi szervezet teljes mértékben befogadja. Mindenféle szöveti reakciónak ellenáll, semmilyen szervezeti károsodáshoz nem vezet a használata, sem helyileg, sem az immunrendszerben.

A hiányzó fogakat – kivétel pl. a bölcsességfogak – a lehető leghamarabb pótolni kell. A hosszú ideig tartó foghiány idővel rosszabb táplálkozáshoz vezet, ami gyakran gyomorpanaszokat, emésztési problémákat okoz.

A hiányzó fog helyén lévő csontveszteség miatt a többi fog „elvándorol”, elmozdul a rágóerő iránya szerint, ami az arc esztétikájában is zavart okoz. A részleges vagy teljes protézis sokakat zavar, akárcsak a híd – az ilyen esetekben kínál alternatívát a fogbeültetés, azaz a fogászati implantátum alkalmazása, melyet Budapesten a 2. kerületben megoldásként ajánlunk.

Biztonságos a fogászati implantátum beültetése?

Az implantációs beavatkozások több, mint 98,5%-a sikeres, így az jelentősebb kockázattal nem jár az Ön számára. A fogászati implantátum beültetésében az orvostudománynak már több mint negyven éves tudományos tapasztalata van, amelyek alapján már nyugodtan kijelenthetjük, hogy az implantáció egy korszerű és biztonságos eljárás.

Az implantálás, fogbeültetés menete

Amennyiben a páciens csontmennyisége megfelelő, a fogászati implantátum beültetése fogászati rendelőinkben egy-másfél órát vesz igénybe. Rutinműtétnek számít, és helyi érzéstelenítésben történik. A fogimplantátum behelyezését 3-4 hónap gyógyulási idő követi. Ezután a páciens visszatér a fogászati rendelőbe, hogy fogtechnikai laboratóriumunkban elkészítsük a végleges koronákat az implantátumokra. Ekkor megtörténik a lenyomatvétel, később pedig a vázpróba.

Amennyiben a pótlás cirkonból készül, úgy fogtechnikusunk segítségével a fogszínt még a vázpróba előtt meghatározzuk, így az új korona színe tökéletesen illeszkedik a meglévő fogakéhoz.

Fájdalmas a fogászati implantátum beültetése?

Mivel a fogászati implantátum beültetése helyi érzéstelenítésben történik, még annyi fájdalommal sem jár, mint egy hagyományos tömés, így megoldást jelent azok fogászati problémájára is, akik félnek a fogászati beavatkozásokkal járó fájdalomérzettől.

Ennek oka az, hogy a fogászati implantátum a csontba kerül beültetésre, amelyben kevesebb az érző ideg.

A Oral Care budai fogászati klinikáján lehetőség van altatásban, éber szedációban is elvégezni a fogbeültetést, csontpótlást, illetve más beavatkozásokat.
Személyes konzultációnk során egyénre szabott kezelési tervet és árajánlatot készítünk pácienseinknek.

Drága beavatkozás a fogászati implantáció?

Igaz ugyan, hogy a fogimplantátumoknak általában magasabb az ára, mint más fogpótlási technikáknak, de a fogbeültetés tartósabb megoldást kínál, mint egy rögzített híd. Ez egy hosszú távú befektetés, melynek egy életen át élvezhetjük előnyeit.

Hatással lesz az implantátum a beszédkészségemre?

A fogászati implantátumok pontosan ugyanolyan érzetűek, mint az igazi fogak, így nem kell attól tartania,
hogy beültetés után beszédproblémái, hangképzési nehézségei támadnak. Ellenkezőleg! A foghiány komoly beszédtechnikai hibákat eredményezhet, a fogimplantátum azonban erre is megoldást nyújthat.

Mit mondanak az elégedett ügyfeleink?

Úgy határoztam, hogy Budapestre utazom megcsináltatni a fogaimat. Az interneten kerestem számomra megfelelő rendelőt. A választásom az Oral Care-re esett, és ennek két oka volt: Az egyik, hogy mindaz, amit olvastam róluk, nagyon hitelesnek tűnt, a másik, hogy azonnal bizalmat éreztem az orvosok iránt. Ezért elindultam Oslóból Budapestre. Az Oral Care Klinika mindenről gondoskodott. A reptéren sofőr várt, aki később többször is értem jött a klinikára. A munka elkészült, az eredménnyel pedig teljes mértékben elégedett vagyok. Fischer Marius Doktor Úrral először Oslóban találkoztunk, Norvégiában. Kedves volt, együttérző és megnyugtató. 

E. Márta

Nagyon tiszta, barátságos és jól felszerelt fogászat. Mind az orvos, mind az asszisztens emberileg kedves és szakmailag kitűnő volt. Az alapos fogtisztításon túl, minden kérdésemre korrekt választ kaptam. Igazán megvagyok elégedve mindennel, amit nyújtott a szolgáltató.

 

Mit kell tennie abban az esetben, ha hiányzó fogait titánból készült minőségi implantátumokkal szeretné pótoltatni?

A fogbeültetés egy modern és kiváló eszköz az Ön hiányzó fogainak pótlására. A műtét ráadásul még nem is jár komoly fájdalommal. Érdemes tehát Önnek is informálódnia arról, hogy az Ön fogászati problémája hogyan oldható meg implantátumok segítségével. Erre kiváló lehetőséget nyújt Önnek egy személyes konzultáció felkészült és nemzetközi gyakorlattal rendelkező fogbeültető specialistáinkkal a Oral Carenél.

A konzultációra a 06-1-792-64-09 telefonszámon tud jelentkezni.