• Fogászati implantátum- lehet nekem is?

Az Oral Care Hungary Klinikán számos különféle implantációs technikát alkalmazunk, így minden hozzánk forduló páciens problémájára képesek vagyunk azonnali, optimális megoldást javasolni!

Implantáció csupán az alábbi esetekben nem végezhető: növésben lévő gyermeknél, súlyos szívbetegség, daganatos megbetegedés, anyagcserezavar, illetve alkohol- vagy drogfüggés fennállása esetén. Nem kizáró ok, ha Ön rendszeresen szed vérhígító gyógyszert, de az operáció előtt mindenképpen konzultálnia kell kezelőorvosával!

.

.

 • Mi pontosan az a fogászati implantátum?

fogászati implantátum

fogászati implantátum

A fogászati implantátum egy biokompatibilis, antiallergén (titánium) csavar, mely a foggyökér funkcióját látja el. Ezt műtéti eljárás során helyezzük az arccsontba, később pedig rákerül a korona. Ez a fogpótlás maximális kényelmet, komfortérzetet biztosít viselőjének, emellett pedig esztétikus, élethű, és maximálisan ellátja a rágás- és beszédfunkciókat!

.

.

.

 • Hogyan zajlik a fogászati implantátum beültetése?

Az első alkalommal sort kerítünk a teljes körű szakorvosi konzultációra és a szükséges vizsgálatokra. Panoráma röntgent készítünk, emellett feltérképezzük az Ön személyes igényeit, illetve anatómiai adottságait. A fentiek ismeretében átbeszéljük a lehetőségeket, és javaslatot teszünk az implantáció típusát, módját illetően. Személyre szabott kezelési tervet, és pontos árkalkulációt készítünk, így Önnek nem kell váratlan költségekre számítania!

 1. Szükség esetén szájhigiéniás kezeléssel készítjük fel a szájüreget a beavatkozásra, hiszen implantálni kizárólag maximális szájhigiénia esetén lehet!
 2. Ezt követően behelyezzük az implantátumot, és az ideiglenes fogpótlást, mely megközelítőleg 1-2 órát vesz igénybe.
 3. 10 nap elteltével megvizsgáljuk az operáció helyét, eltávolítjuk a varratokat, és az ideiglenes pótlás helyére végleges korona, vagy híd kerül.
 4. Két hónap múlva ismét megvizsgáljuk az addigra szépen begyógyult sebet.
 5. Négy hónap múlva ellenőrizzük, hogy az implantátum megfelelően beépült-e a csontba.

.

.

 • A fogászati implantáció nagyon fájdalmas beavatkozás?

fogászati implantátum

fogászati implantátum

Az Oral Care Klinika szakorvosai több évtizedes implantációs tapasztalat birtokában mindent megtesznek azért, hogy az implantációval járó kellemetlenségeket a minimumra csökkentsék! Innovatív technológia, modern eszközök birtokában képesek vagyunk csaknem teljesen fájdalommentessé tenni az Önre váró operációt. A műtét (páciensünk igénye szerint) történhet helyi érzéstelenítés alkalmazásával, szedációban (dinitrogén oxid használatával), vagy teljes narkózisban (aneszteziológus szakorvos felügyelete mellett). A legtöbb esetben az implantáció során elegendőnek bizonyul a helyi érzéstelenítő használata; szedációra többnyire csak szorongó páciens esetében kerül sor.

.

.

.

.

 • Mennyibe kerül a fogászati implantátum?

A válasz elsősorban az implantátum típusától, és a behelyezett csavarok számától függ, így egyénenként változik. A személyes konzultáció során pontos kalkulációt készítünk Önnek, így semmi esetben sem kell rejtett költségekre számítania!

.

.

 • Mit ehetek implantáció után?

Az Oral Care Klinika kizárólag azonnal terhelhető implantátumokkal dolgozik, ezért operációt követően (mihelyst megszűnt az érzéstelenítő hatása) Ön akár azonnal étkezhet! Eleinte puha állagú ételeket fogyaszthat, mint például tésztafélék, hal, tojás, főtt zöldségek, vagy darált marhahús. Néhány hétig szigorúan tilos keményebb ételeket, például almát, nyers zöldségeket, vagy dióféléket fogyasztani. A konzultáció során szakorvosunk részletesen átbeszéli Önnel az étkezésre vonatkozó átmeneti tilalmakat is.

.

.

 • Hogyan tartsam tisztán az implantátumot?

fogászati implantátum

fogászati implantátum

Az implantátum kizárólag megfelelő szájhigiénia mellett jelenthet életre szóló megoldást, ezért fontos a megfelelő tisztítás. Az operációt követően megtanítjuk Önnek a fogselyem-használat és a fogmosás technikáját!

.

.

.

.

.

Ha további kérdései merülnek fel, vegye fel velünk a kapcsolatot! Az Oral Care Hungary szakorvosai örömmel állnak az Ön rendelkezésére!