Avagy: hogyan zajlik a fogászati implantáció?

A fogászati implantátum beültetése a XXI. század fejlett technológiájának köszönhetően ma már teljesen fájdalommentes és a gyors beavatkozás, mely történhet helyi érzéstelenítéssel, szedációban, vagy altatásban. Az implantátum pedig akár élethosszig tartó megoldást is jelenthet a foghiány okozta problémákra, hiszen stabil, és élethű; pont, mint saját fogaink! Az implantáció további előnye, hogy az ép fogakat nem szükséges lecsiszolni.

Fogászati implantátum beültetése

Fogászati implantátum beültetése

Ma már igen sokféle implantátum áll a szakorvosok rendelkezésére, így minden esetben a páciens számára legmegfelelőbbet ajánlhatják! Fogászati implantátum behelyezésére sor kerülhet azonnal foghúzást követően, de akár régebbi foghiány esetén is.

Hogyan zajlik a fogászati implantátum beültetése?

Az implantációt minden esetben teljes körű vizsgálat és konzultáció előzi meg. A páciens szájüregéről panoráma röntgenfelvételt, szükség esetén CT –t készítünk. Ezt követően elkészül a részletes kezelési terv, melyet páciens és orvosa töviről hegyire átbeszélnek. Ezt követi az operáció, mely igen rövid beavatkozás. A teljes időtartam függ a páciens anatómiai állapotától (van-e szükség csontpótlásra?), a behelyezett implantátumok  számától. Hagyományos implantáció után, a gyógyulási időt követően, a páciens végleges koronát kap. All-on-4 és Zygoma implantáció esetén a páciens azonnal terhelhető, hosszú távú pótlással távozik a klinikáról.

Fogászati implantátum beültetése

Fogászati implantátum beültetése

A fogászati implantátum behelyezése minden esetben steril körülmények között történik, a beavatkozást szájsebész szakorvos végzi.

Fontos, hogy páciensünk az implantáció után szem előtt tartsa a szakorvos kéréseit, javaslatait! Ahhoz, hogy a fogászati implantátum élethosszig tartó, végleges megoldást jelentsen, oda kell figyelnünk a helyes ápolásra, szájhigiéniánk megőrzésére! Az Oral Care Hungary Klinikán szakorvosaink minden fontos tudnivalót megbeszélnek a pácienssel, így ők pontosan tudni fogják, hogy hogyan tarthatják tisztán az implantátumot; hogyan biztosíthatják hosszú távon szép, egészségtől fénylő mosolyuk megőrzését!

Amennyiben további kérdései merülnek fel a fogászati implantátum témakörében, látogasson el Gyakran Ismételt Kérdések aloldalunkra, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi örömmel állunk rendelkezésére!