Trauma, csontbetegség, daganat, ciszta, vagy esetleg foghiány gyakran vezet csontvesztéshez.

Foghiány esetében megszűnik a csontszövetet érő mechanikai inger (hiszen elvész a rágófunkció), így nem terhelődik a csontállomány. A csontvesztés során az állcsont szövete sorvadni kezd. Csökken a csont szélessége és magassága, mígnem a csont keskeny lemezkévé sorvad. Ilyen esetekben mindenképp elengedhetetlen a csontpótlás, különben egyre jelentősebb csontveszteséggel kell számolnunk.

Hogyan történik a csontpótlás?

A csontpótlás minden esetben biokompatibilis anyagok felhasználásával történik, melyek oldódása során nem keletkezik a szervezetre ártalmas toxikus termék, továbbá nem lép fel szöveti reakció sem. A felhasznált anyagokat a szervezet befogadja, sajátjaként érzékeli, így ezek könnyedén beépülhetnek az adott területen.

Milyen anyagokat használunk?

A csontpótlás során használhatjuk a páciens saját csontját, xenogén csontot, ám a legtöbb esetben szintetikus úton előállított csontot (trikalcium-foszfátok,  hidroxiapatitok) alkalmazunk.

Csontpótlás és implantáció

Amennyiben a páciens csontállománya nem megfelelő, abban az esetben az implantáció előtt csontpótlás szükséges. Ha a foghiány még friss, abban az esetben a  két beavatkozás akár egy ülésben is végezhető. Időnként megesik azonban, hogy a páciens csontállománya mindezek ellenére sem teszi lehetővé az implantátum behelyezését, azonban az implantátumról nekik sem kell lemondaniuk.

All-on-4

Csontpótlás, implantáció

Csontpótlás, implantáció

Az All-on-4 egy innovatív technológia, melynek köszönhetően a páciens jelentős csontvesztése sem gátolja az implantátum behelyezését. Az All-on-4 előnye a hagyományos implantátumokkal szemben, hogy teljes fogatlanság és számottevő csontvesztés esetén is alkalmazható az alsó- és a felső állkapocs esetében egyaránt. Az operációt megelőzően nincs szükség sinus liftre (azaz az állcsont magasságának növelésére), így a kezelés időtartama számottevően lerövidül! Az All-on-4 implantátum azonnal terhelhető, kimagasló stabilitása pedig maximális komfortérzetet biztosít viselőjének.

Zygoma

Csontpótlás, implantáció

Csontpótlás, implantáció

A Zygoma implantátum egy igen speciális műgyökér, melyet a szakorvos a járomcsontba helyez. Hossza megközelítőleg 50 mm, mely tökéletes stabilitást biztosít. Az implantátum a felső maxillában (arccsontban) rögzül, így kiváló megoldást jelent mindazok számára, akiknél a csontállomány hiánya nem tenné lehetővé a hagyományos implantátum behelyezését.

Vegye fel a kapcsolatot velünk, és mi minden felmerülő kérdésére készséggel válaszolunk!